Kindvriendelijke tandartsen bij Kindertandartspraktijk Maashorst

Tandartspraktijk Maashorst is een kindvriendelijke praktijk. Wij laten uw kind langzaam wennen en beginnen met tandjes tellen.

Onze aanpak

Een bezoek aan de tandarts hoort eigenlijk net zo alledaags voor een kind te zijn als bijvoorbeeld ‘mee boodschappen doen’. Met deze insteek creëren we een rustige sfeer, waardoor het kind ontspannen blijft en een tandartsbezoek als normaal beschouwt. Als het even kan hebben we graag dat de ouders bij de behandeling zijn.

We vinden het bij behandelingen belangrijk dat het kind weet wat er gaat gebeuren. Dit leggen we uit op het niveau van het kind. Vaak schrikken kinderen van de woorden ‘pijn’ en ‘prikken’. Wij verwoorden dit daarom liever anders, maar lichten ze wel eerlijk voor. We zeggen bijvoorbeeld: ‘het voelt alsof je met je nagels in de wang knijpt’. Hierdoor snappen kinderen beter wat er gaat gebeuren.

Een tijdig bezoek aan de tandarts is belangrijk voor ieder gebit, ook voor een kindergebit!  Neem uw kind daarom vanaf twee jaar mee naar de tandarts in Uden of Zeeland voor de halfjaarlijkse controle.